Újmecsekaljai 2. számú
Lakásfenntartó szövetkezet

Lakásfelújítás

A lakásfelújításról

A szerkezeti elemek felújítását minden esetben a Szövetkezetnek be kell jelenteni!
pl. ablakcsere, klíma beépítés felvágás, bejárati ajtó csere stb. a bejelentési nyilatkozat letölthető itt!

Előbb utóbb minden lakásban eljön az a pillanat, amikor fel kell újítanunk a lakást.

Itt hívnám fel a figyelmét minden lakásfelújítást végző tulajdonosnak, hogy a békés együttélés érdekében kérem, írják ki a lépcsőházban, hogy melyik lakásban mettől meddig tart a felújítás és kit lehet elérni probléma esetén!
Sokszor találkozunk olyan kiírással, hogy xy lakásban megkezdtük a felújítást…pont.

Ezt így nem kell kiírni, mert mindenki látja hallja….azt kell kiírni ami fontos információ lehet! pl. mikor kell hangos zajra számítani, meddig tart a felújítás és kit kell hívni ha baj van.

Itt szeretném kérni, minden felújítást végzőtől, hogy elengedhetetlen a rendszeres takarítás maguk után! Nem a takarító/házfelügyelő dolga a felújítás után takarítani! Ez a felújítást végző tulajdonos vagy megbízottja dolga! Nem elég nap végén egyszer fölmosni és a liftet kitakarítani, hanem napjában többször, ugyanis estére pont minden lakás tele lesz építési szeméttel, mert mindenki hordja szét a házban.

A felújításból származó törmeléket, anyagokat nem a háztartási szemetes konténerbe/szemétledobóba kell dobni, mert ezek nem erre valók – és a helyi szemétszállítási cég ezért a társasházat meg is bünteti, amit a Szövetkezet továbbhárít a felújítást végző lakóra – hanem meg kell oldani ennek elszállítását pl. konténer rendelése stb. lehetőleg néhány napos tárolás után.

Azt is meg kell értenie minden felújítást végző tulajdonosnak, hogy neki biztos sok dolga van és nehéz ez az időszak számára, de a többi lakó éli a mindennapi életét és nem tud figyelemmel lenni minden tekintetben a felújításra, tehát a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel próbálják a felújítás elvégezni a többi lakó számára.

 

Villamos teljesítmény növelés

Ezt E-ON vizsgával rendelkező szerelők végezhetik a felhasználó megbízásából, és a Szövetkezet elnökének jóvá kell hagynia! Csak előre kitöltött nyomtatványt írunk alá, max. teljesítmény 25KW/h lehet!

 

Klíma parabolaantenna stb. kihelyezése a homlokzatra

A ház homlokzata – amely hőszigetelt – osztatlan közös tulajdon, tehát nem a lakás tartozéka, így ha ott kell szerelni előzetes hozzájárulás szükséges a Szövetkezettől! A hőszigetelést megbontani tilos!
Fontos tudni, hogy ha a hőszigetelés megsérül, télen a víz aláfolyik majd megfagy és a hőszigetelés leválhat a falról….ebben az esetben ha a lakástulajdonos bontotta meg a hőszigetelést a tulajdonos ellen a Szövetkezet kártérítéssel fog élni!